| Yazanlarda |
|
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 09-Kasim-2009 Saat 04:52 | Kayıtlı IP
|
|
|
Internette gezinirken bir ifadeye rastladim `Anarko-kemalizm`! Daha once duymamistim, nedir ne degildir diye arastirirken soyle bir site buldum.
Kod:
| http://www.ruhtipasi.com/images/6ok.htm |
|
|
Hatta bir feysbuk gruplari bile var.
Kod:
| http://www.facebook.com/group.php?gid=50333791196&v=info |
|
|
Ozetle sunlari savunuyorlar:
Alıntı:
| 6 OK BIRLESTI TEK OK OLDU
ANARKOKEMALIZM.
Bu ülkede atatürk'ü referans göstermeden herhangi bir ideoloji kurgulamanin anlamsizligina vakif olan her türk anarsistinin benimsiyecegi siyasal görüs anarko-kemalizmdir.
Bugüne kadar vatan, millet aski ile dolu anarsist bünyeler çikmadiysa bu anarsizmin büyük bir ayibidir.
Devletçilik ilkesi ise tek basina ele alinmamali. nasil ki bir renk skalasini hizla çevirdigimizde ortaya beyaz çikiyorsa. alti oku birlestirmeye çalistigimizda da ortaya kaos çikar, anarsi çikar.
Disaridan gelen bütün düsünceler ülkemiz için tehlikeli ve zararlidir. bu görüslere kapilanlar onun bunun oyuncagi olur, ser odaklarinin kontrolüne girer.
Anarsizm gelecek ise onu da biz getiririz! |
|
|
Kemalistlerin her turlu sol degere yamanmaya bayildiklarini bilirdim fakat bu kadarini ben de ummuyordum.
Hatta jon Turklerin ideologlarindan birisi olan Dr. Abdullah Cevdet bile zamaninda anarsizmden heyecanlanmis bir zaat-i muhterem idi. Yani anlayacaginiz bu `ben yaptim oldu` kafasi kemalistlerde yeni birsey degil. Gunumuzde de elbette bu anlamda degerlerlendirilebilecek ornekler fazlasiyla mevcut ( Bkz: Yalcin Kucuk, Nihat Genc efendiler, ulusalcilar v.b )
Mevzuyu biraz daha eseleyince bunlarin aralarinda toplumsal anarko-kemalistler ve bireysel anarko-kemalistler diye ikiye ayrildiklarini da ogrendim. Birincisi daha komunal bir dusunceye meylederken ikinci grup `bagimsizlik benim karakterimdir` vecizesinden(!) hareketle daha bireysel takiliyorlar. Hatta Ataturk Orman Ciftligini ornek gostererek `Ataturk aslinda bir ekolojistti` diyecek kadar tozutmakta da bir sakinca gormuyorlar.
Vaziyetin ozeti asagi yukari bu. Buyrun simdi hepiniz kicinizla gulebilirsiniz.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
noirviolet Yönetici

|
| Gönderen: 09-Kasim-2009 Saat 11:32 | Kayıtlı IP
|
|
|
yok ben gülmüyorum...hani meshur birlaf var, burasi türkiye; anything possible.. degilse de yapariz ne olacak ki? açikçasi yukarda olanlarin hemen hemen ayni paterni bugünlerde kürdistan siyasetinin göbegindeki vaziyet... pkk kendince tuhaf bir anasik otonomik hale kaydiriliyor, devletsizlik savunuluyor, KKKoluyor... (merak edenler indymedia'dan uzun uzun okuyabilir) falan falan... simdi yukardaki yazida kemalin yerine "önder"i koyun ahanda vaziyet bu minvalde gidiyor... peki neden kimse buna kiçiyla gülmüyor?
__________________ vahsi doga benim evim..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 09-Kasim-2009 Saat 16:56 | Kayıtlı IP
|
|
|
noirviolet Yazdı:
| pkk kendince tuhaf bir anasik otonomik hale kaydiriliyor, devletsizlik savunuluyor, KKKoluyor... (merak edenler indymedia'dan uzun uzun okuyabilir) falan falan... |
|
|
Selam,
1.si devlet yani kemalizm ile Pkk bir degil! Pkk`yi revize edebilirsin hatta canin sikilir tasviye edersin. Devleti ne yapacaksin? Ayrica Pkk gibi orgutlu bir hareketin anarsist bir cizgiye iddia ettgin gibi yavastan yavastan oturdugunu dusunelim hadi. Peki sen bundan rahatsiz mi oluyorsun? Guzel bir gelisme degil mi sence bu?
noirviolet Yazdı:
| simdi yukardaki yazida kemalin yerine "önder"i koyun ahanda vaziyet bu minvalde gidiyor... peki neden kimse buna kiçiyla gülmüyor? |
|
|
Aslinda ben guluyorum bazi bazi hala cok eksik var, epeyce bir parodi yasaniyor ama olur oyle seyler 30 yillik koca bir gelenek kolay kirilmiyor tabii fakat herseye ragmen gidisat hic de kotu diyemem.
Kemalizm icinse gidisat aksine kotuye dogru. Yani kemalistler git gide daha cok statukoya baglaniyorlar. Bu realitenin gozunden kacmiyor oldugunu dusunuyorum, dusunmek istiyorum...Haksiz miyim?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
lilith noir Yönetici

|
| Gönderen: 09-Kasim-2009 Saat 23:34 | Kayıtlı IP
|
|
|
feodal kültürün bagrindan kopup gelmis hangi örgütlü yapi yatay eksende, hiyerarsi olmadan yapilanabilmis ki?
anarko-kemalizm, kemalizmin aydinlanmaci jakoben tavrini nasil görmezden gelebiliyorlarsa artik, dibe vurdugu asikar bir ideolojinin son çirpinislari olsa gerek. milliyetçilik-devletçilik gibi olmazsa olmaz ilkeler siralanmis ve bunu nasil anarsizme ön/son ek yapabiliyorlar, sizoid bi durum!
pkk ile ilgili senin kadar umutlu degilim vatansiz, o dedigin revizyonist tavir, yine liderin agzindan çikanin ayet kabul edildigi bir eksende kuruluyor. adam iyi ki biraz deleuze,negri falan okuyor dedirtiyor insana, yanlis miyim?
__________________ feministsfuckbetter!
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 10-Kasim-2009 Saat 04:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
Yok yok bir dusundum de galiba noirviolet hakli...
Bu memlekette guruh halinde cadilar bayrami kutlandi ya, artik her biseyler olur. Hic birseye de gulmemek lazim.
Hatta bir sonraki olusumun adini da simdiden koyalim. ANARKO-SERIAT! Hos seriat bile anarsizme kemalizmden daha yakindir ama olsun...Yok o da kesmezse Anarko-Kurtlar Vadisi yapariz, yeni Baader de Polat olur...Bitti gitti iste...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 10-Kasim-2009 Saat 05:47 | Kayıtlı IP
|
|
|
lilith noir Yazdı:
| ...dibe vurdugu asikar bir ideolojinin son çirpinislari olsa gerek... |
|
|
Ne bu siddet bu celal demeyin sakin hizimi alamadim cunku...:)
Simdi yigidi oldurup hakkini verelim. Soylediginiz gibi kemalizm ideolojik olarak dibe vurduysa bu ne feministler sayesinde oldu, ne anarsistler sayesinde oldu, ne de Turk solunun en ufagindan bir kitlesel isyani, baskaldirisi sayesinde oldu. Kemalizmin ipligini pazara cikaranlar begenelim yada begenmeyelim muslumanlar ve Kurt soludur. Biz hep korkak olduk kemalizm elestirisinde, once bu hakki teslim edelim, sonra ne konusacaksak bunun ustune konusalim.
Turk solu konu kemalizm olunca yarali parmaga isemedigi icin haliyle sasmiyor, sasamiyor da kimse boyle abuk subuk islere. Hatta bir de bu abuklugun ustune Kurt direnisi elestirisi getirmekten de imtina etmiyor.
Haa yalniz unutmadan, bizim yeni Turk mucit anarko-kemalistler fanzin de cikariyorlar, bu da kapagi:

Hadi bakalim hala tasin altina elinizi soymayin da goreyim!
Not: Umarim fazla sert yazmamisimdir. Dedigim gibi hizimi alamadim, af buyrun. Gerci yazinca sinirim de gecti hani... :)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
flywithme Üye

|
| Gönderen: 10-Kasim-2009 Saat 20:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
ay bizede dönme diyorlar can dundarda ibnemiymis aaa
__________________ transgender content
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 11-Kasim-2009 Saat 01:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
flywithme Yazdı:
| ay bizede dönme diyorlar can dundarda ibnemiymis aaa |
|
|
Kesin Pkk yuzundendir, ne dersiniz ha?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
noirviolet Yönetici

|
| Gönderen: 11-Kasim-2009 Saat 12:19 | Kayıtlı IP
|
|
|
ben bu ikiliklerden fena halde sikildigim için espirilerini de pek alamiyorum...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 11-Kasim-2009 Saat 16:53 | Kayıtlı IP
|
|
|
`Ikilik`, ortaliklarda ozgurluk ozgurluk diye ahkam keserken dedigim gibi elini tasin altina sokmazsan, korkak olursan nereye saklanirsan saklan gelir seni bulur.
Escinsellerin Newroz kutlamasina katilmasina muhalefet eden Kurtleri de gelir bulur. Kemalizmin bagnaz milliyetciligine ve kapitalizmine elestiri getirmeyi bir turlu aklina getirmeyen her turlu sozum ona anarsisti de gelir bulur.
Gorunen o ki, maalesef otekilestirmeye karsi hala tam saglikli bir panzehir uretilememis, Panzehir kelimesini bilincli sectim cunku hakikaten otekilestirme bir zehir. Oylesine bir zehir ki, daha gecen rastladigim efemine escinsellerin maco olanlari otekilestirmesi seklinde rastladigim ornekle beraber bu durumun asilabilmesine dair umudumu daha da azaltan bir zehir.
Hala zorunuza gidiyorsa kendi icinizde bir ozelestiri yapip `gercekten kemalizm elestirisi konusunda korkaktik yada yetersiz kaldik` diyebilmek. Zaten ben de bosuna israrla burda yazip basinizi agritiyorum demektir.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
noirviolet Yönetici

|
| Gönderen: 11-Kasim-2009 Saat 18:32 | Kayıtlı IP
|
|
|
kemalizm elestirisini yap-a-madigimizi da nerden çikardin? diyelim ki ben sagim solum fena halde bu muhabbete batmisken deneyim üzerinden olmayan, lafazanlik yapan, hatta bunu da son derece soyut yapan muhabbetlerden baymisim, hazzetmiyorum...
ha evet, basimi agritmadin ama tarzin bana derdinin baska birsey oldugunu söylüyor... sanirim aradigini baska forumlarda bulabilirsin...
ama sana yazma demem... okumam olur biter
|
| Yukarı Dön |
|
| |
VATANSIZ Üye

|
| Gönderen: 11-Kasim-2009 Saat 19:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
noirviolet Yazdı:
| kemalizm elestirisini yap-a-madigimizi da nerden çikardin? ... |
|
|
Nerden mi cikardim? Kim var allahaskina biraz Gun Zileli, biraz da Dilaver Demirag disinda eli kalem tutan ve kemalizme elestiri getiren anarsist?
noirviolet Yazdı:
| diyelim ki ben sagim solum fena halde bu muhabbete batmisken deneyim üzerinden olmayan, lafazanlik yapan, hatta bunu da son derece soyut yapan muhabbetlerden baymisim, hazzetmiyorum... |
|
|
Asil lafazanligin hasi, hatta kuru laf salatasi anti-militaristcilik oynarken isin ozunu es gecmektir. Hazet hazetme manzara acik, ben de cok acik yaziyorum: bu topraklarda kemalizme elestiri getirmeyen bir anti-militarizm anti-militaristtir, ne de anarsizm anarsisttir.
noirviolet Yazdı:
| ha evet, basimi agritmadin ama tarzin bana derdinin baska birsey oldugunu söylüyor... sanirim aradigini baska forumlarda bulabilirsin... |
|
|
Simdi de paranoya soslu inceden bi `ya sev ya terket ha`? Bu da guzelmis 
|
| Yukarı Dön |
|
| |
flywithme Üye

|
| Gönderen: 14-Kasim-2009 Saat 13:13 | Kayıtlı IP
|
|